HTML

Fából készült beltéri ajtók alapanyaga

2015.08.28. 14:37 danikk91

A lemezelt és a tömörfa beltéri ajtók között nincsen számottevő különbség a funkcionalitás tekintetében. Általában elmondhatjuk az eszmei értékeket tekintve, hogy nagyobb értékkel rendelkeznek a tömörfa beltéri ajtók, mint a lemezelt beltéri ajtók. Természetesen a tömörfa beltéri ajtók belső értékeiben is különbségek vannak, melyek a fa fajtájától függenek. A beltéri ajtók gyártásában az alábbi fafajtákat szokták használni, ár szerint növekvő sorrendben: lucfenyő, borovi fenyő, bükk, juhar, tölgy, vörösfenyő, cseresznye, dió. A legolcsóbb lucfenyő és a legdrágább dió között az árkülönbség háromszoros is lehet akár.

fa-belteri-ajtok-a-blogoldalon.jpg

A lemezelt beltéri ajtók leginkább csak fa alapanyagokból készülnek, mint az MDF lap vagy a forgácslap. A felületképzés minőségétől és a felület anyagától is függ a szabványos felépítéssel rendelkező beltéri ajtók közötti értékkülönbség. A szabványos felépítésen van leginkább a hangsúly, ugyanis az árkülönbségek akár az elspórolt stabilizáló megerősítésekből vagy a kispórolt rétegrendből is adódhatnak. A kategória tetején a furnérozott beltéri ajtók állnak, a legolcsóbb kategóriájú beltéri ajtók felülete pedig dekorfólia. A két kategória között megtalálhatóak a műanyag alapú CPL beltéri ajtók is, amelyek elegáns festéssel vannak ellátva, valamint felületi tulajdonságuk is kiváló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krby.blog.hu/api/trackback/id/tr777741080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása